We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Jaguar XE

Jaguar XE

Nejpokročilejší, nejvýkonnější a nejrafinovanější. Takový je nový Jaguar XE. Byl navržen, aby překonal všechna očekávání kompaktního luxusního sedanu. Svým asertivním vzhledem a agilním řízením si však zachovává vlastnosti typického Jaguaru.

Jízdní vlastnosti

Dostupný pohon všech kol přináší pohodlné ovládání vozu na většině površích. Jaguar XE využívá unikátní strategický systém “Inteligent Driveline Dynamics” vyvinutý právě automobilkou Jaguar, která disponuje sofistikovanými algoritmy pro inteligentní reakci vozu vzhledem ke stavu vozovky. Inovativní systémy tohoto modelu předvídají stejně tak skvěle jako reagují. Svou funkčností zabraňují ztrátě trakce. Jaguar XE je vybaven také “Adaptive Surface Response” (AdSR) anebo “All Surface Progress Control” (ASPC), který je vyvinut automobilkou pro napomáhání snadnějšímu řízení vozu v náročných podmínkách.

Přední tlumiče disponují dvojitými vidlicemi, které jsou převzaté ze sportovního Jaguar F-Type. Tato nová technologie dodává novému XE podobnou úroveň hbitosti. V zadní části vozu je integrované zadní zavěšení z dutého kovaného hliníku, které zajišťuje vynikající boční a podélnou tuhost dodávající ostré odezvy a hbité ovládání a současně tak udržuje rafinovanou a luxusní jízdu.

Volitelný je i systém “Adaptive Dynamics”, který analyzuje zrychlení, brzdění, zatáčení a odezvy ventilů téměř stokrát za sekundu. Navíc instinktivně upravuje dynamická nastavení pro zlepšení výkonu. Další vychytávkou je také “Jaguar Drive Control”, který vám umožňuje vybrat mezi režimy: Standard, Eco, Dynamic nebo Rain/Ice/Snow. Tyto režimy jemně pozmění a přizpůsobí řízení a chování vozu, vzhledem k podmínkám. Z výbavy zde nechybí ani elektrický posilovač řízení.

Jaguar XE také disponuje asistenčními a bezpečnostními prvky jako, monitorování slepého úhlu, parkovací asistent, kamera 360 stupňů, monitor jízdního pruhu, omezovač rychlosti a systém nouzového brzdění.

Dechberoucí technologie a systém infotainment

“InControl Touch” multimediální systém je centrum pro připojení, ovládání a hlavně i zábavu. Ke své interpretaci má k dispozici 8" dotykový displej s intuitivním dotykovým ovládáním, který vás snadno provede velkým množstvím funkcí včetně zvuku, klimatizace a satelitní navigace.

Jaguar XE nabízí také pokročilejší verzi “InControl Touch Pro”, která přináší konektivitu a zábavu na té nejvyšší úrovni. Navíc disponuje lepším navigačním systémem, plánováním přesných tras a Wifi Hotspotem. Ke své funkčnosti využívá dotykového 10" displeje s velice rychlou odezvou. Wifi Hotspot je podporován výkonnou anténou a poskytuje internetové připojení až pro osm zařízení najednou.

U řidiče je dostupný HD “Interactive Driver Display”, o velikosti 12", poskytující zcela nové grafické rozhraní s pokročilými funkcemi, které vám jízdu ještě více zpříjemní. Nový model nabízí “HUD” neboli “Head Up Display”, který promítá dostupné informace o voze včetně navigace či aktuální rychlosti ve vysokém rozlišení na čelní sklo. Pro ještě lepší požitek z jízdy je zde zabudovaný britský audio systém Meridian se 17 reproduktory.

Kdybyste se náhodou ocitli v nouzi, systém “InControl Protect” obsahující službu “SOS Emergency Call” vám automaticky přivolá příslušné služby na vaší aktuální lokaci.

Jaguar SE

Dostupné modely a motorizace

Jaguar XE má dostupných šest motorizací. Základní verze Jaguar XE dává na výběr mezi dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem o síle 180, 247 anebo 296 koní s automatickou 8stupňovou převodovkou a pohonem všech kol. Jeho výbava zahrnuje 17" slitinová kola, systém “All Surface Progress Control”, "Jaguar Sound System" s HD rádiem, “InControl Protect & Remote” a prosklenou střechu s elektrickým ovládáním.

Jaguar XE Premium se liší pouze výbavou s 18" a 19" slitinovými koly, automatickým stmíváním a sklápěním vnějších zrcátek, paměťovým sedadlem řidiče a “Meridian Sound System” 380 W s 11 reproduktory.

Stejný motor jako XE a XE Premium pohání také Jaguar XE Prestige, který má navíc kožená sedadla s kontrastními stehy, vyhřívaná přední sedadla a volant, čtyřpásmovou bederní opěrku předního sedadla a posilovač řízení.

XE R-SPORT obsahuje stále stejné variace motoru. Ve výbavě má kožená sportovní sedadla, “R-Sport” packet, Xenonová hlavní světla s “Auto High Beam Assist” a asistenční systémy. Model XE S je poháněn třílitrovým přeplňovaným šestiválcem o síle 380 koní. Je vybaven 19" koly s leskle černým povrchem (až s 15 paprsky), polohovatelnými sportovními sedadly (18 poloh), systémem “Adaptive Dynamics” a lesklými kovovými pedály.

Jaguar XE Portfolio disponuje dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem o síle 296 koní. Vybaven je 19" slitinovými koly, Windsor koženými sedadly, lakem “Yulong White Exterior”, “Sienna Tan Interior” a “InControl Touch Pro” s 10" displejem.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)