We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Jak správně vybrat autokameru?

Jak správně vybrat autokameru?

Popularita autokamer nabírá v posledních letech na obrátkách a to nejen kvůli zvyšujícímu se provozu a agresi řidičů. Pokud se stanete účastníkem dopravní nehody, porušení dopravních předpisů či vandalismu, pak zjistíte, že kamera je neocenitelným pomocníkem. Pomocí pořízeného záznamu můžete nejen jednoznačně identifikovat pachatele, ale především pořízený záznam lze použít při trestním řízení. Kameru můžete ale využít samozřejmě i jinak, např. k záznamu zajímavé krajiny či nevšedního úkazu. Jak ale vybrat správně? Na co se při výběru autokamery zaměřit? To vám poradíme v našem článku.

Dělení autokamer

Autokamery se dělí na 3 základní skupiny: klasické, externí a duální, přičemž každá z nich se liší svými funkcemi.

Klasická autokamera

Klasická autokamera patří k nejrozšířenějším a nejprodávanějším typům a to zejména kvůli svému poměru cena versus výkon. Standardně se umísťuje na horní část čelního skla. Tato kamera snímá pouze prostor před vozidlem. V klasických autokamerách najdete i podskupinu minikamer, které jsou oblíbené díky své nenápadnosti. Ta je výhodou zejména v okamžiku, kdy chcete nepozorovaně nahrávat dění v okolí svého vozu, např. když stojíte na parkovišti.

Externí autokamera

Externí autokamera patří k dražším variantám, neboť umožňuje snímat nejen dění před vozidlem, ale díky přídavné optice umístěné na zadním skle i to, co se děje za vámi. Toto řešení oceníte zejména v případě, kdy do vás narazí někdo zezadu a snaží se vinu popřít.

Duální autokamera

Duální autokamery nejsou příliš rozšířené, nicméně na trhu se s nimi setkáte také. Tento typ kamery snímá nejen dění před vozem, ale i to, co se děje uvnitř kabiny.

Na co se při výběru autokamery zaměřit

 

Při výběru autokamery se zaměřujte zejména na tyto základní parametry:

  • Velikost snímače – volte raději větší snímač (minimálně ¼ palce). Umožní natáčet kvalitní video i za zhoršených viditelných podmínek.
  • Rozlišení snímače – čím kvalitnější video, tím lépe lze identifikovat viníka. Volte tedy ideálně kamery do auta s HD (1280×720) či ještě lépe Full HD rozlišení se 1920×1080 pixely.
  • Frekvence snímání – tato funkce souvisí s kvalitním a plynulým obrazem a udává se v hodnotách fps. Volte ideálně hodnoty okolo 30 fps (maximum je 60 fps).
  • Úhel záběru – čím větší úhel, tím lepší zhodnocení situace. Každá kamera disponuje několika úhly záběru – vertikálním, diagonálním a horizontální. Levnější kamery mají úhel okolo 110°, což je mnohdy nedostačující. Doporučujeme tedy zvolit autokameru s parametry úhlu od 120° do maximálně 150°.
  • Velikost displeje – velikost displeje v zásadě slouží pouze k ovládání. Doporučujeme proto volit spíše menší displeje, neboť nevadí ve výhledu.
Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)