We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Má váš vůz vysoké provozní náklady?

Má váš vůz vysoké provozní náklady?

Máte pocit, že váš vůz má vysoké provozní náklady? Pak existuje několik osvědčených metod, které vám nějakou tu korunu mohou ušetřit. Nicméně bez úpravy stylu jízdy se to neobejde.

Náklady za palivo patří u motoristů stále k největšímu výdaji, který se snaží všemožně eliminovat. Nicméně ani to, že si koupíte vůz s turbodieslem a malým objemem nebude k tomuto kroku stačit. Jedním ze základních předpokladů, jak snížit spotřebu vašeho vozu, je zachování plynulosti jízdy, minimalizovat jízdní odpory a používání brzd a maximálně využívat setrvačnost vozu. Když už auto rozjedete, snažte se udržovat rychlost, do zatáček zbytečně nebrzděte. Pokud víte, že za chvíli budete opět zpomalovat, pak zbytečně prudce neakcelerujte.

Klimatizace oproti otevřeným oknům zvyšuje spotřebu? Omyl.

Jezdíte v parných dnech s otevřenými okny, protože klimatizace zbytečně zvyšuje spotřebu? Pak žijete v hlubokém omylu. Klimatizace má na spotřebu mnohem menší vliv, než pokud otevřete okna. Tím, že okna otevřete, totiž zvyšujete valivý odpor a odpor vzduchu, což má na spotřebu vozu daleko větší vliv, než puštěná klimatizace.

Pozor na šířku a tlak pneumatik

Mnoho motoristů se vyžívá v tom, že svému vozu dopřávají široká kola. Velké pneumatiky sice možná vypadají dobře a mají lepší přilnavost k vozovce, ale zejména u menších vozů disponujícími menšími motory způsobují zhoršenou spotřebu paliva a to kvůli vysokému valivému odporu. Samozřejmě se přesvědčte, zda-li máte pneumatiky správně nahuštěné. Při nižším tlaku stoupá spotřeba paliva až o 2%.

Provozní náklady na auto

Pryč se zahrádkou a střešními boxy

Většina automobilistů ví, že jízda se zahrádkou či střešním boxem se projeví na spotřebě paliva. Například nosič kola může na spotřebě paliva přidat až 4,6 litrů. Pokud na tom nelpíte, pak se vzdejte i okrasných spojlerů, které kromě designu nemají jiný užitek.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)