We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Půjčení auta na Islandu

Půjčení auta na Islandu

Plánujete-li dovolenou na Islandu na vlastní pěst a máte v plánu půjčit si zde auto, jistě se vám bude hodit těchto pár rad.

1.V první řadě si promyslete, jaké auto si chcete půjčit, jestli 4x4 nebo normální auto. Toto rozhodnutí je velmi důležité, protože klasická auta mají zákaz na některé cesty a rozhodně s nikým nechcete řešit případné problémy.

2.Vyberte si půjčovnu aut, která vámi zvolené auto nabízí, přečtěte si recenze od jiných lidí, kteří již mají s půjčovnou zkušenosti a případně hledejte půjčovnu jinou.

3.Předtím než zaplatíte půjčovné, řádně si přečtěte veškeré informace a podmínky, které má půjčovna stanovené, aby vás později nic nepřekvapilo.

4.Pro půjčení auta je vhodnější mít k dispozici kreditní kartu, na které vám přímo na místě zadrží dvojnásobek půjčovného! Dejte si pozor, aby vaše karta měla dostatečný úvěrový limit! Řešit tyto věci až na místě se rozhodně nevyplácí a může vás to velmi zdržet.

5.Před odjezdem z půjčovny si vždy raději vyfoťte zhruba 20 fotek auta s detaily na poškozená místa, mohlo by se vám to hodit při vracení auta.

Autopůjčovna Island

Většina půjčoven zajišťuje svoz z a na letiště, takže se nemusíte bát, že byste se k autu nedostali. V půjčovně se dozvíte veškeré informace o autu, krátce vás poučí o bezpečnosti na silnicích, řeknou vám, na co si dát pozor a v neposlední řadě vám řeknou kde a jak tankovat.

Existuje stránka road.is, na které naleznete aktuální stav a průjezdnost silnic a také informace o všech silnicích na Islandu.

V neposlední řadě byste měli počítat s vysokými cenami pohonných hmot a to zhruba 45-50 Kč/l. V méně obydlených částech ostrova naleznete samoobslužné benzínky; na některých napřed tankujete a pak platíte, ale na některých si musíte zvolit částku, za kterou chcete natankovat a až poté tankujete! Raději vždy volte více nebo doplnit do plné nádrže, automat si peníze strhne, ale později vám jsou na účet vráceny.

Půjčovny nabízejí i GPS navigace, ale doporučuji si vzít spíše vlastní z domu, kde budete mít staženy potřebné mapy. Určitě oceníte ušetřený čas, který nepromarníte seznamováním s novou navigací.

Autopůjčovna Island

V půjčovně vám jistě velmi rádi odpoví na vaše otázky, takže se nebojte zeptat a možná se dočkáte i odpovědi v češtině, což na Islandu není nic neobvyklého!​

 

Články pro vás píše Autopůjčovna Praha OneTwoGo

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)