We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Proč koupit ojetý vůz v zimě

Proč koupit ojetý vůz v zimě

Zima je tady a byť se to nezdá je ideální čas k pořízení nového vozidla. Proč? Dozvíte se dále. Pro mnoho prodejců ojetých vozidel jsou vánoční časy noční můrou. Lidé utrácí peníze za dárky, berou si na ně úvěry a procházejí nákupní centra v honbě za zbožím v akci. Mnoho lidí v tento čas pořízení nového vozidla prostě neřeší. A přitom lepší čas k pořízení vozidla snad neexistuje. Slevy na vozidla jsou na maximu. V několika málo bodech si řekneme proč, a jak vyjednávat.

 

Auto v zimě

  1) Auta budou o rok starší

Ano, většina prodejců s nervozitou čeká, jak velký bude pokles cen, jelikož vozidla papírově o rok zestárla. Z ročních aut se stanou dvouletá atd..., což značně snižuje atraktivitu vozidla. Tento argument lze snadno použít při jednání o ceně vozu a nutno říci, že prodejce na tento argument nebude mít co říct.

  2) Výprodeje skladů

Autobazary se budou potřebovat zbavit starších kusů, jelikož musí udělat místo pro nová vozidla na příští rok.A to jednoduše z toho důvodu, že leasingové společnosti budou vypouštět na trh vozidla z ukončených operativních leasingů. Bazary o tato vozidla svádí často tvrdé boje.

  3) Potřeba financí

Bod tři silně souvisí s bodem 2. Potřeba financí k nákupu nových flotil vozidel často donutí prodejce se spokojit s minimální marží na vozidle, jelikož aspoň tak získá nějaké peníze zpět, které může okamžitě opět investovat.

  4) Údržba čistoty vozidel

Zima je samozřejmě náročná i na údržbu vozidel. Drtivá většina bazarů je pod širým nebem a udržet vozidla čistá, ometená od sněhu a suchá je často práce velmi otravná a náročná. Navíc při opakovaném ometání vzniká riziko poškození karosérie od košťat a škrabek. Každé prodané auto je o kus práce méně a prodejce to dobře ví. Navíc udržovat vozidla v technické kondici přes zimu je finančně a personálně složité.

  5) Nízké teploty auto prověří

Mráz a nízké teploty jsou morem pro vozidla špatného technického stavu. Pokud pravě toho času kupujete auto, můžete se spolehnout že právě mráz a nízké teploty odvedou kus práce za mechanika. Auto musí v mrazu naskočit okamžitě, motor musí být stále klidný a chod kultivovaný. Výmluvy typu "naftě trvá, než se v mrazu srovná" neakceptuje a vozidlo nekupujte. Často také v zimě odchází autobaterie. Všechny tyto tipy vám pomohou nekoupit šrot, který bude později jenom kasičkou na peníze.

  6) Nízké prodeje

Jak už jsme si řekli v úvodu, zimní období není prodejním hitem. Ale bazary stále musí platit zaměstnance, nájmy, údržbu vozidel, energie a tak dále. Každý obchodník ví, že prodat za méně je lepší než neprodat vůbec. Což v zimě platí dvojnásob. A to je důležité mít na paměti.

Závěrem mi dovolte ještě pár rad k zimnímu nákupu vozidla. Motor auta vždy chtějte před nastartováním zcela studený, auto čisté a suché a prohlídku za světla. A pokud nejste od fochu, vždy nakupujte s automechanikem, nebo si nechte vůz prohlédnout v servisu.

Přeji úspěšný nákup.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)