We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Jak správně pečovat o vůz v zimním období?

Jak správně pečovat o vůz v zimním období?

Pokud chcete, aby vám váš vůz nějaký ten pátek vydržel, pak budete muset obětovat trochu toho pohodlí a zejména v zimním období mu věnovat kousek vašeho času. Uvidíte, že se vám vaše péče určitě vyplatí. A na co byste se v zimním období měli soustředit nejvíce?

Posypová sůl – nepřítel č. 1

Posypová sůl, která je v zimě technickými službami hojně využívána, je možná přítelem v boji proti náledí a sněhu, nicméně na karosérii vozu umí nadělat pěknou neplechu. A nejedná se jen o lak, poškozuje také plastové a gumové části auta.

Ideální je tedy vůz umýt, ale i tady byste měli být obezřetní, abyste nenadělali více škody než užitku, není totiž myčka jako myčka. Vybírat byte měli takovou, která nemá ve svých boxech hrubé kartáče, neboť ty pro mytí vozu od soli nejsou skutečně ideální. Běžné myčky na mytí vozu používají také špinavou vodu (představte si, jak si myjete ruce ve špinavé vody – asi taková bude i kvalita umytí vašeho vozu). Stejně tak kvalita vosku je v různých myčkách různá. Ideální je tedy myčka s obsluhou, která vám vůz před samotným vjetím do boxu vůz opláchne wapkou.

V zimním období byste také vozu měli dopřát umytí podvozku – vím, že jsou to náklady navíc, nicméně uvidíte, že se tato investice vyplatí, zejména pokud podvozek necháte ještě navoskovat. Průnik nečistot a soli se díky této mini ochraně alespoň o trochu sníží.

Jak pečovat o interiér v zimě?

…úplně stejně jako na jaře, v létě či na podzim. Péče o interiér v zimním období nevyžaduje žádnou zvláštní aplikaci, nicméně se samozřejmě liší dle druhu interiéru. O kožené sedačky se jistě budete starat jinak, než o látkové, ideální je ošetřit je vhodnou impregnací či otřít hadříkem. Na klasická textilní sedadla světlé barvy jsou ideální suché čistící přípravky používané například na koberce. Na látkové tmavé potahy pak můžete použít pěnové čističe.

 

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)