We bring the car free of charge in Prague. Cheap tailored rate for you. Call now! +420 773 116 716

Jak na koupi vozu z autobazaru

Jak na koupi vozu z autobazaru

Ne každý motorista si může dovolit zakoupit vůz nový a proto, pokud chce získat vůz za lepší cenu, má dvě možnosti. Buď jej zakoupí přímo od majitele prostřednictvím inzerce anebo se vydá do některého z autobazarů, kde je přeci jen výběr o něco pestřejší. Jak ale vybrat vůz tak, aby se z něj ve finále nestalo drahé auto? Máme pro vás několik zajímavých tipů, na co si při výběru ojetého vozu dát pozor.

Nebudeme si nic nalhávat, hlavním faktorem, proč si lidé pořizují vůz v autobazaru, je jeho nižší pořizovací cena. Motoristé nakupují ojeté vozy proto, aby ušetřili. Pokud tedy vstoupíte na půdu autobazaru, měli byste již mít nějakou představu o tom, jaký vůz chcete. Jestli vám jde hlavně o to, aby to bylo velké, rodinné auto anebo menší vůz s nízkou spotřebou. Tím se podstatně zúží výběr a můžete se zaměřit na další kritéria.

Vezměte si s sebou vlastního mechanika

Asi nejčastěji sledovaným faktorem při výběru ojetého vozu je počet ujetých kilometrů. Tento údaj sice o lecčems vypovídá, nicméně se rozhodně nejedná o jediný zásadní ukazatel technického stavu vozidla. Stav vozidla závisí na mnoha dalších faktorech, zejména pak jak o něj bylo pečováno, na jakém povrchu auto jezdilo apod. Nejen z tohoto důvodu doporučujeme si na koupi ojetého vozu s sebou vzít vlastního mechanika, který autům rozumí a pomůže vám nenechat se napálit.

Důležitým faktorem je samozřejmě také spotřeba vozu, což všeobecně nejlépe splňují dieslové motory. Pokud ale plánujete, že váš vůz bude sloužit pouze na krátké popojíždění do města a zpět, pak se spíše poohlédněte po nějakém benzínu. Krátké denní vzdálenosti nejsou pro dieslové motory příliš úsporné.

Informace jsou důležité

Velice důležité je samozřejmě získat od prodejce co nejvíce informací. Důležité je vědět, zda-li vůz nebyl bouraný. Na prohlídku si ponechte dost času a zaměřte se na detaily. Některé nemusí být hned na první pohled patrné, např. poškozená karoserie od krup může být viditelná jen z určitého úhlu.

Zcela určitě byste si měli domluvit testovací jízdu, při které se zaměřte především na stabilitu vozu, brzdy a podezřelé zvuky. Jakmile se vám cokoliv nezdá být v normě a máte pocit, že prodejce něco zatajil, pak raději od koupě ustupte.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)